vineri, aprilie 19, 2024
Acasăinterviu JurnalInterviu cu Anda Șuta: „Totul este întâmplător, dar întâmplările trebuie provocate”

Interviu cu Anda Șuta: „Totul este întâmplător, dar întâmplările trebuie provocate”

AndaS1. Pentru început poți să-mi spui câteva lucruri despre tine?

Mă numesc Anda Șuta am 27 de ani și sunt absolventă a două facultăți, ultima fiind Business Administration – Facultatea de Business, din cadrul Universității Babeș Bolyai. În prezent lucrez că și auditor financiar la o multinațională care face parte din grupul Big 4 din Cluj Napoca și masterantă tot în cadrul Facultății de Business, specializarea Internațional Business Administration.

Sunt optimistă și mereu veselă, îmi place să mă implic în activități de voluntariat, motiv pentru care din anul 2008 sunt membru activ în Clubul Rotaract, și membru fondator Rotaract Visio Cluj Napoca 2013.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat de la tatăl meu este că: „Totul este întâmplător, dar întâmplările trebuie provocate”.

2. Cum trebuie să arate pentru tine băiatul ideal?

Bărbatul „ideal” ar fi acea persoană care nu fuge de implicare și responsabilitate. Trebuie să fie comunicativ, inteligent, cu o minte deschisă și toate acestea îmbrăcate într-un simt al umorului foarte dezvoltat.

3. Cum comentezi expresia ,,a fi om e lucru mare, să fii domn e o întâmplare”?

A fi domn este o calitate. A face greșeli este ușor. A le recunoaște sau a ți le asuma este însă greu. Să fii o persoană bună cu principii, să îți urmărești țelurile fără a-i calca în picioare pe ceilalți, să alegi să te porți corect și politicos în orice situație, să știi să accepți un refuz cu demnitate și să mergi mai departe – asta înseamnă să fii un domn. Însă, nu e suficient să înveți dintr-o carte sau să îi imiți pe alții, că să fii un domn în orice situație, trebuie să începi de mic să înveți.

Anda14. De ce crezi că tot mai mulți tineri cad în patima drogurilor?

Dorința de afirmare a tinerilor este tot mai puternică și nu există metodă mai bună ca drogurile. Tinerii vor să fie plăcuți celor din jur, mereu băgați în seamă și să simtă că sunt importanți pentru societate. De aceea, din ce în ce mai mulți tineri o iau pe calea de pe care cu greu se mai pot întoarce. Ceea ce îi îndeamnă să își distrugă viitorul și să producă suferință celor apropiați. De altfel, cred că educația și părinții au un rol foarte important în alegerea deciziilor, în special la adolescenți.

5. Crezi în dragoste la prima vedere? De ce?

Nu cred în expresia „dragoste la prima vedere”. Există doar atracție la prima vedere. Nu te poți îndrăgosti de o persoană pe care nu o cunoști, nu îi cunoști caracterul sau felul de a gândi. Poate fi idealul din punct de vedere al aspectului fizic, dar nu un partener.

6. Ce hobby-uri ai?

Tenisul de câmp este cea mai mare pasiune a mea, ceea ce fac cu cea mai mare plăcere și cel mai mult suflet.

7. Ce apreciezi cel mai mult la un om?

Moralitatea, rațiunea, empatia, asertivitatea, optimismul și sociabilitatea.

8. Ce înseamnă Satu Mare pentru tine?

După cum știți, este orașul natal, al copilăriei mele, adoleșcența mea, dar mai ales familia mea. Îmi place să urmăresc dezvoltarea lui, îmi place să văd că în ultimul timp sătmărenii participă la proiecte sociale, iar rezultatele sunt împărțite cu comunitatea.

9. Cât crezi că pot conta banii în ziua de azi?

Vedem în religii și în cărți de autoperfecționare că banii nu pot cumpăra fericire. Vreau să sugerez că defapt e greșit. Sunt economistă, și cu asta mă ocup. Dacă crezi asta, înseamnă că nu îi cheltui cum trebuie. Așa că, în loc să îi cheltui ca de obicei, poate dacă îi cheltui diferit, s-ar putea să îți meargă mai bine.

10. Crezi că o lume condusă de femei ar fi mai bună?

Nu, cred însă că o lume mai bună vom trăi când va conduce devotamentul și onestitatea oamenilor.

11. Îți mulțumesc pentru timpul acordat, în final vrei să le transmiți un mesaj cititorilor noștri?

Îți mulțumesc și eu. Vreau să încurajez sătmărenii și nu numai, să se implice în acțiuni de voluntariat, pentru că astfel fiecare are posibilitatea să își pună ideile în practică și să producă schimbări în comunitatea din care face parte. Ca și voluntar, ai parte de dezvoltare personală și profesională, experiență, valoare adăugată pentru CV, networking.

În încheiere, vreau să vă invit cititorii începând cu data de 4 Decembrie la proiectul aflat la cea de-a II-a ediție „O cană de fericire” în fața Hotelului Dana II din Pta. Libertății nr. 2, unde sătmărenii vor putea servi o cană cu vin fiert, ceai, ciocolată caldă, precum și turtă dulce și fursecuri – toate acestea în compania tinerilor artiști locali, care vor cânta live în fiecare seară. Acest proiect este susținut de Clubul Rotaract Satu Mare, cu sprijinul Rotary și Interact, iar cu banii strânși vom achiziționa un aparat medical pentru Spitalul Județean Satu Mare.

A consemnat  Adrian Bilanici

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente