joi, martie 28, 2024
Acasăinterviu JurnalInterviu cu Bianca Finta: ''Nu avem merite pentru calitățile noastre fizice, dar...

Interviu cu Bianca Finta: ”Nu avem merite pentru calitățile noastre fizice, dar suntem răspunzători pentru modul în care ne dezvoltăm personalitatea și creierul”

1. Pentru început poți să-mi spui câteva lucruri despre tine?

1. Sunt născută în Negrești Oas, absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir. Nu pot să spun că sunt un om simplu, dimpotrivă. Sunt foarte puțini cei care mă înțeleg și care mă cunosc. Uneori sunt contradictorie, complicată.

Alteori mă regăsesc în lucruri banale și mărunte. Sunt zile în care mă regăsesc în zona mea de confort și zile în care îmi doresc să mut munții. Iubesc marea pentru nemărginirea ei, în același timp îmi place siguranța oferită de locurile cunoscute.

2. Cum trebuie să arate pentru tine bărbatul ideal?

2. Din punctul meu de vedere, un bărbat trebuie să fie inteligent. Cei mai fascinanți oameni sunt cei inteligenți. Nu avem merite pentru calitățile noastre fizice, dar suntem răspunzători pentru modul în care ne dezvoltăm personalitatea și creierul.

3. Cum comentezi expresia ,,a fi om e lucru mare, să fii domn e o întâmplare”?

3. Există calități asupra cărora timpul nu are putere. Umanitatea, din păcate, nu se număra printre ele. Am ajuns să ne surprindă binele, politețea, bună credința. Răul deja este normalitate. Excepția a devenit regulă. Într-o societate atât de dezvoltată, nu ar fi trebuit să permitem să se ajungă aici. Uităm că în univers acționează legea compensației, ce dai, primești.

Uităm că suntem învățați de mici să fim oameni, părinții noștri depun eforturi să ne învețe să deosebim binele de rău. Pierduți în cotidian și în problemele noastre zilnice, uităm să avem grijă de ceea ce contează, de sufletul nostru. A fi om, acum, e un lucru mare. A ajunge domn, ține de conjuncturi, contează să fii omul potrivit la momentul potrivit. Într-o lume a plăcerii și a bogăției, domnii sunt la tot pasul, oamenii cu suflet bun, mai puțini.

4. De ce crezi că tot mai mulți tineri cad în patima drogurilor?

4. Tot mai mulți tineri cad în patima drogurilor din cauza superficialității care ne înconjoară. Nu mai avem valori, nu mai avem scopuri, nu mai avem dorințe și vise. Așteptăm să primim totul și nu avem spre ce să ne canalizăm energia și atenția. În loc să construim, distrugem. Mediatizarea faptelor care nu ne fac cinste, are o mare parte din vina. Suntem la vârstă la care copiam comportamente, nu știm încă să luăm decizii cu maturitate, părinții nu mai au timp, din cauza problemelor, să se ocupe de copii, foarte mulți pleacă în străinătate, nu-i mai ține nimeni ancorați în realitate.

5. Crezi în dragoste la prima vedere? De ce?

5. Nu, nu cred în dragoste la prima vedere. O confundăm cu atracția fizică.

6. Ce hobby-uri ai?

6. Îmi place să călătoresc. Și mai am o pasiune puțin mai costisitoare, atipică femeilor, îmi plac mașinile. Într-o vreme cochetam cu modelingul, dar a fost un moft al tinereții. În rest, sunt ca orice tânăr, îmi place să-mi petrec timpul cu prietenii, îmi place să fac orice mă provoacă și mă dezvoltă că om.

7. Ce apreciezi cel mai mult la un om?

7. Mama mi-a spus că cea mai mare calitate a unui om este puterea de a-și recunoaște greșelile. Tind să-i dau dreptate. Cel mai mult apreciez oamenii inteligenți, oamenii care au forță necesară de a-și recunoaște imperfecțiunile, oamenii buni. Bunătatea e calitatea ce o caut în fiecare om.

8. Ce înseamnă Satu Mare pentru tine?

8. Satu Mare înseamnă acasă. Înseamnă oameni dragi mie, înseamnă liceu, cea mai frumoasă perioadă a vieții mele. Înseamnă copilărie transformată în maturitate.

9. Cât crezi că pot conta banii în ziua de azi?

9. Cine spune că banii nu contează, minte. Contează într-o anumită măsură. Toți ne dorim stabilitate financiară, lipsa grijei zilei de mâine, ne dorim să le oferim copiilor noștri un viitor și o educație cât mai bună. Să nu fim ipocriți. Ne adaptăm vremurilor în care trăim. Contează până într-un punct, sunt foarte multe lucruri care nu pot fi cumpărate cu bani.

10. Crezi că o lume condusă de femei ar fi mai bună?

10. Nu, nu cred că ar fi o lume mai bună. Nu cred că bărbații sunt mai buni decât femeile. Nici invers.

11. Ce ne poți spune despre Programele de Internship ale Camerei Deputaților?

11. Pe parcursul a două luni, tinerii selectați participă la lucrările din departamentul sau comisia în care ne desfăsurăm activitatea, avem ocazia să ne familiarizăm cu procedurile care susțin întreg procesul legislativ și, mai mult decât atât, participăm la traininguri sau sesiuni de întrebări create special pentru noi. Prin participarea la acest program, am avut ocazia să cunosc oameni pregătiți, oameni care stau în spatele întregului proces, capabili și foarte buni mentori. Este o șansă unică de a învața procedura legislativă și de a înțelege mersul lucrurilor. Am terminat Facultatea de Drept și mi-am dorit foarte mult să înțeleg cum ia naștere o lege, care sunt procesele prin care trece o inițiativă legislativă.

12. La final un mesaj pentru sătmăreni?

12. Nu am încă experiență și maturitatea necesară să dau sfaturi și să transmit mesaje. Dar, aș vrea să nu mai avem așteptări din partea nimănui. Să facem eforturi și să muncim din greu să reușim să oferim celor care ne înconjoară un mediu curăț, o educație bună și un viitor strălucit. Să nu așteptăm să primim. Să facem. Cu noi începe schimbarea, de la om la om.

A consemnat Adrian Bilanici

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente