vineri, martie 29, 2024
AcasăOpinie Sorin OrosSorin Oros: Stopați prostia poporului! Introduceți votul obligatoriu!

Sorin Oros: Stopați prostia poporului! Introduceți votul obligatoriu!

Motto: „Când ești mort nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți… La fel și când ești prost” Philippe Geluck
Din 1990 încoace avem un drept pe care nu-l aveam până atunci. Dreptul de a alege oamenii pe care-i dorim să ne reprezinte în Parlament. E un drept normal și democratic. Din 1990 încoace alegem, cu două-trei excepții, exact oamenii și partidele care nu ar trebui alese niciodată. Derivații și derivatele din fostul Partid Comunist, unic și măreț, care până în 1989 era „factotumul” națiunii. Se pot trage multe concluzii, dar cred că toate au ca punct de pornire una esențială: prostia acestui popor! O afirm cu toată responsabilitatea și cu riscul de a fi pus la zid. Este părerea mea așa cum și cei care votează, în masă, neocomuniștii, au părerile lor. Dar, oare, le au? În ceea ce privește votul, cu certitudine, nu! S-au făcut zeci de profiluri ale electoratului care votează cu P.S.D.-ul! Sunt adevărate, cu mențiunea că pe lângă pensionarii fără orizont, nostalgicii după ere apuse, asistații social, inculții și sărmanii cu duhul, mai există și oportuniștii. Ăia care vor să parvină, care vor să facă ceva în viață dar nu pot singuri. Și-atunci se vâră-n P.S.D.! Tot proști sunt. Pentru că un om deștept se realizează cu ceea ce are el în cap, nu cu proptelele unui partid.

Omul prost e… prost pentru că nu-și pune întrebări, înghite tot ce i se bagă pe gât și-n capul ăla prost, și uită repede. Omul prost e fricos pentru că mintea-i proastă nu poate discerne adevărul de minciună. Și dacă îi spune partidul că P.N.Ț.-ul și P.N.L-ul au valută în sedii, și că vor să vândă țara (1990!), el crede. Crede și că Soroș, de care n-a auzit niciodată, vrea să cumpere țara (2016!). Omul prost votează cu oricine dacă primește o sacoșă, un pix, o franzelă, ulei, făină și macaroane. Omul prost nu mănâncă somon fumee și nici tagliatini con i ceci. Omul prost nu vrea progres și civilizație. El vrea să sape cu palmele ogorul străbun. Omul prost nu vrea nici evoluție, nu se pricepe să trimită un e-mail sau un sms, ci se mulțumește să scrie, mâncând litere. Omul prost e siderat (mă rog, uimit…!) când îi spune Antena 3 că ne conduc străinii și nu mai caută alte posturi, alte surse de informare. Omul prost, de obicei, are copii mulți pe care-i educă așa cum știe el: prost! Din el nu pot ieși decât… mai mulți proști. Omul prost, îndeobște, nu știe pentru ce votează. El nu știe nici care e țara sa, nici cine e Președintele sau Capitala țării. Știe doar că partidul i-a arătat trandafirii și că acolo trebuie să pună ștampila. Altfel, nu mai primește alocația pentru viitorii proști care stau cu puța-n țărână, prin ograda plină cu acareturi. Prostul e naiv, înghite orice îi dai. Unii au „halit” conserve pentru câini crezând că e carne de porc. Și n-au murit, dar latră. Latră mereu că sunt săraci, dar stau cu laba-ntinsă la inundații. Omul prost e bețiv. Cu banii Guvernului, după inundații, el nu-și reclădește casa, ci-și udă grumazul și-și golește „bășica udului” la „umblătoarea” din dosul „cășii”. Omul prost nu are sentimentul penibilului. Apare la tv, cere ajutor și se lasă filmat în ipostaze degradante. Omul prost nu vrea să se deștepte. Nu-l interesează că partidul fură țara atâta timp cât partidul îi dă, odată la patru ani, ciolan cu fasole și sarmale. Prostul are o singură calitate: docilitatea. Astfel, în ziua votului merge hotărât la urne și ștampilează trandafirii, știind că apoi poate sta-n birt vreo patru ani.

După 27 de ani să te întorci în timp, în 1990, este dovadă clară de prostie crasă, incomensurabilă. Să votezi oamenii care sunt condamnați penal, să nu te intereseze că au furat și jefuit țara e dovadă de prostie monumentală. Sau de complicitate. Concluzia: popor tâmpit, prost, decrepit! Soluția: educarea acestuia! Dar nu cu metodele implementate de tovarășa Cati Andronescu, nu cu licee și facultăți absolvite, nu cu lecturi, ci cu cursuri de deșteptare a votantului. Mai clar, fiecare Primărie să organizeze cursuri, cu o lună-două, înainte de alegeri, în care să li se spună tuturor proștilor care sunt promisiunile fiecărui partid. La sate se poate organiza cursul la Căminul Cultural, oricum e lipsit de activitate, dar are angajați pe organigramă. Apoi, după ce proștii ar fi școliți și ar înțelege că la alegerile locale nu se alege Președintele, și că la cele Parlamentare nu se aleg primarii, ar trebui obligați să iasă la vot. Susțin obligativitatea votului într-o țară cu un popor prost și needucat politic și social. E nevoie de o lege care să-i oblige pe români să voteze, iar refuzul să fie sancționat cu amendă. Pentru că nu poți să spui că are legitimitate un partid, dacă au votat doar 40% din populație. Din acest procent, în 11 decembrie 2016, P.S.D.-ul a luat 40%. Asta înseamnă că au decis 40% din 40%, din 18.000.000 de indivizi cu drept de vot. Nu mă pricep bine la matematică, dar după băbești calcule, îmi ies vreo 3.000.000 de votanți serioși, bine hrăniți, instruiți, cu studii postuniversitare, cu familii tradiționale, care au decis pentru restul de 15.000.000. Iată de ce acest popor trebuie obligat să iasă la vot. Dacă votează cu P.S.D. măcar 12-13.000.000 e ok. Dar 3.000.000 de „academicieni” să decidă pentru restul „boilor” mi se pare aiurea. Nu e corect, nu e reprezentativ. Nu putem afirma că România a votat P.S.D. Au votat doar 3.000.000 de români cu P.S.D. Restul au votat alte partide sau nici măcar nu s-au obosit să voteze.
În concluzie, educație și obligativitate! Altfel nu vom avea niciodată un tablou fidel al opțiunilor electorale mioritice, din acest colț de lume, cu un popor… spuneți voi cum!

Sorin Oros

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente