joi, aprilie 18, 2024
AcasăSportLocalA venit și prima după mult timp victorie pentru Olimpia

A venit și prima după mult timp victorie pentru Olimpia

 

Olimpia a jucat duminică, 28 mai în deplasare la Foresta Suceava, în penultima etapă din cadrul Ligii a II-a, reușind în sfârșit să obțină o victorie după atâtea etape în care nu au reușit să aibă vreun success, reușind să se impune cu scorul de 4 la 0 în deplasarea de la Foresta Suceava.
Sătmărenii au marcat câte două goluri pe repriză și au pus capăt seriei incredibile de rezultate negative.

 

Olimpia a început destul de bine meciul, și în minutul 7 deja aveau 1 la 0. Duruș centrează pe jos, din dreapta, Raul Krausz reia cu latul din 8 metri central, tot pe jos, în stânga portarului.

 

Profitânt și de probleme de la Suceava, Olimpia a dominat meciul, în minutul 20, golgheterul echipei, Vasile Pop a avut o șansa de a marca, care trage de la 14 metri la colțul scurt, însă Hînțăscu scoate din vinclu în corner.

Patru minute mai târziu, Duruș, cel care a dat pasa la primul gol, dejoacă pasul la offside, trimite în față și urmărește mingea în flancul drept, scapă singur cu Hînțăscu și înscrie cu un șut la colțul scurt.

 

Până la finalul partidei, Olimpia și-a mai creat două ocazii de gol, mai întâi prin Villand, care a pătruns în careu și a șutat pe jos, dar portarul advers a respins. Mai apoi, Vasile Pop pătrunde și el în careu, are un șut-centrare care îl păcălește pe Hînțăscu, dar Dănilă scoate de pe linie.

Așadar scorul la pauză avea să fie de 2 la 0 pentru Olimpia.

Galben-albaștrii au ieșit vioi de la cabine și în minutul 47 Krausz prinde un șut bun din 12 metri, din voleu, însă mingea se duce puțin peste poartă.

 

În minutul 54 și Pană și-a încercat norocul, a șutat din intoarcere, pe jos, dar respinge Hînțăscu.

 

În minutul 85, nou intratul Cocian reușește să își treacă numele pe tabela de marcaj, după ce trimite în poartă goală din 8 metri după un contraatac și o pasă foarte bună a lui Villand.

 

În minutul 93, Romario Rus stabilește scorul final, Hînțăscu respinge în față un șut puternic, Aeroaiei vrea să degajeze, dar o face în atacantul sătmărean, iar din acesta mingea se duce în poartă.

 

►Foresta: Vlad Hînțăscu (cpt.) – Constantin Aeroaiei, Paul Ciobanu (Robert Bosânseanu 63′), Alin Florescu, Andrei Cerlincă, Cosmin Buziuc, Vlad Stănescu, Vasile Dănilă, Cornel Căinari (Alin Scutariu 27′), Cătălin Vraciu (Cătălin Coroamă 71′), Robert Grumezescu
Rezerve neutilizate: Claudiu Chiriac – Vlad Bolocan, Oleriu Onofraș, Claudiu Vatamaniuc
Antrenor: Marius Lup

 

►Olimpia: Bg. Dascălu – Duruș, Fl. Mureșan, Heil (cpăt.), Faur – Villand, Sil. Pană (R. Rus 66′), Krauzs – Vas. Pop, I. Roșu (Ad. Voicu 62), Erdei (Cocian 73′)
Rezerve neutilizate: Șuta – Szolosi, Chitaș, A. Văsălie
Antrenor: Bogdan Andone

 

 

 

Olimpia a mai renunțat la doi jucători

 

 

După ce vinerea trecută au refuzat să fie rezerve la meciul cu Chindia, pierdut de Olimpia cu 1-0, și au preferat să urce în tribună pentru a privi detașați partida mijlocașul Octavian Ursu (22 ani) și atacantul Andrei Ludușan (21 ani) au fost lăsați la Târgoviște de coechipierii lor și stafful tehnic și apoi au fost excluși din lot. Luni s-au antrenat separat, iar marți, după ce a avut loc Comitetul Director al clubului, s-a decis ca celor doi jucători să li se rezilieze contractele.

 

 

La Olimpia se pare ca s-a făcut o modă printre jucători în a avea comportament nesportiv, mai întâi au fost Cristian Daminuță și George Tudoran, apoi au urmat Mihai Onicaș și Iulian Anca-Trip și acum Andrei Ludușan și Octavian Ursu. În total șase jucători la care s-a renunțat, Daminuță abia a apucat să debuteze pentru echipa sătmăreană, în vreme ce Ludușan nu se afla la prima abatere, tânărul jucător adus de la CSM Râmnicu Vâlcea la recomandarea președintelui Attila Karda fiind aproape de excludere odată cu Onicaș și Anca-Trip, însă stafful tehnic l-a salvat la acea clipă.

 

”Nu i-am lăsat eu pe jucători la Târgoviște, a fost decizia echipei. După ședința tehnică premergătoare jocului și anunțarea echipei de start pentru meciul cu Chindia Târgoviște, jucătorii Ursu și Ludușan nu au acceptat statutul de jucători de rezervă, refuzând să vină în vestiarul echipei și să participe la acest joc. La finalul meciului, pe fondul supărării și nervozității din cadrul echipei, pentru a evita conflicte fizice și verbale, căpitanul echipei, Marius Șuta, după ce a informat stafful tehnic, le-a atras atenția celor doi jucători că nu sunt bine primiți în autocar și nu ar trebui să urce în el. Din punctul meu de vedere, cei doi jucători s-au autoexclus din grup, echipă, în momentul în care au refuzat să vină la vestiar, înainte de meci. Am făcut un referat, care a fost înmânat conducerii clubului pentru a lua măsuri disciplinare împotriva lor”, a comentat, pentru Liga2.ro, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente