marți, aprilie 16, 2024
AcasăSportInternationalCoutinho a ajuns în cele din urmă la FC Barcelona și devine...

Coutinho a ajuns în cele din urmă la FC Barcelona și devine al doilea cel mai scump fotbalist din istorie

FC Barcelona a anunțat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că l-a transferat mijlocașul Philippe Coutinho de la FC Liverpool. Internaționalul brazilian va avea o clauză de reziliere a contractului cu noua echipă de 400 de milioane de euro.

Coutinho a semnat o înțelegere valabilă pe cinci ani și jumătate cu Barcelona. Suma de transfer este de 160 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane în funcție de performanțele jucătorului, relatează Marca.

În urma acestui transfer, Coutinho a devenit al doilea cel mai scump fotbalist din istorie, după Neymar, transferat vara trecută de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain pentru 222 de milioane de euro.

Coutinho, în vârstă de 25 de ani, a jucat în ultimii patru ani și jumătate la Liverpool, echipă care l-a transferat de la Internazionale Milano, cu 13 milioane de euro. El a evoluat în 201 meciuri pentru clubul englez și a reușit să înscrie 54 de goluri și să dea 46 de pase decisive.

Mijlocașul ofensiv și-a început cariera la Vasco da Gama, iar în 2008 a fost transferat de Inter, care l-a lăsat să joace la fosta echipă până în 2010. În perioada petrecută la Inter, a jucat timp de jumătate sezon și la Espanyol, sub formă de împrumut.

Philippe Coutinho are 32 de selecții și opt goluri marcate la prima reprezentativă a Braziliei. Cota sa de piață este de 90 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.de.

 

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente