sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSportLocalOlimpia a câștigat meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe

Olimpia a câștigat meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe

popicaSâmbătă, 17 septembrie, în probabil ultima dimineață calduroasă a acestui an, Olimpia a întâlnit Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Olimpia, echipă care se confruntă cu mari probleme financiare în acest moment a dominat jocul cap coadă și în final s-a impus cu scorul de 3 la 0.

Gazdele au început în forță meciul, iar în minutul 2 Rus avea prima ocazie, printr-un șut de la 20 de metri peste transversală, trei minute mai târziu, Pană îl lansează pe un culoar pe Faur acesta pătrunde în careu, dar e blocat de Niczuly, la 10 metri de poartă.

Oaspeții au avut și ghinion, în minutul 6 Jakab s-a accidentat și a fost nevoie să fie înlocuit cu Dumbravă.

Plămadă scapă singur spre poartă, dar este ajuns de Mureșan, care îl deposedează, cu un ultim efort, la 16 metri de poartă, după o cursă de 30 de metri.

O nouă fază periculoasă pentru galben-albaștrii, Pană execută o lovitură liberă de la 30 de metri la rădăcina barei, dar Niczuly salvează.

Oaspeții și-au creat și ei o ocazie periculoasă prin Minciună care șutează de la 20 de metri pe jos, iar mingea, ușor deviată de un fundaș sătmărean, trece la o palmă de poarta lui Anca-Trip.

Cei de la Sepsi au fost aproape de un autogol, Damian a luftat care a mers spre poarta oaspeților.

În finalul primei reprize apare în primă scena și Vasile Pop. Mai întâi execută perfect o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral dreapta, în diagonală și îl învinge pe portarul Niczuly.

Mai apoi același Pop are șansa desprinderii, după ce scapă singur spre poartă și intră în careu, dar încearcarea de a sălta mingea pe lângă Niczuly este ghicită de portarul oaspeților.

A doua repriză a fost mai bine începută de oaspeți, care mai întâi au o șansă prin Țepeș, care l-a deposedat pe Mureșan la marginea careului, însă cu toate că poarta era goală, acesta alege să paseze și mingea a fost interceptată de Heil. Apoi și gazdele au fost aproape de autogol la centrarea lui Huiban, deviată de Heil însă, Anca-Trip a plonjat și a reținut mingea.

Onicaș a șutat de la 25 de metri, mingea a fost respinsă în față de portarul advers, Faur se află acolo să reia spre poartă, însă acesta se afla în poziție de offside.

Ultimele 10 minute au fost ale sătmărenilor, mai întâi Heil a reluat cu capul după o lovitură de corner executată de Pop.

Cinci minute mai târziu, aceiași Vasile Pop și Heil colaborează din nou pentru golul de 2 la 0. Vasile Pop a executat o lovitură liberă la semi-înalțime, iar Heil l-a învins pe Niczuly.

Golul de 3 la 0 a pornit tot din piciorul lui Pop, care l-a lăsat pe Tudoran singur cu portarul și a finalizat pe sub portar.

Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu și Călin Cimponeriu (ambii din Lugoj).

La această partidă conducerea Olimpiei a decis ca femeile și pensionarii să beneficieze de intrare gratuită la meciurile de acasă ale echipei. O inițiativă care să aducă mai mulți spectatori în tribunele stadionului și care parcă a reușit, sâmbătă aflându-se destui spectatori la meci.

Vasile Pop a fost de departe omului meciului din nou pentru Olimpia, acesta a făcut un meci senzațional, reușind un nou gol, și ajungând la cota 7 în clasamentul golgheterilor, pe lângă gol a mai avut o ocazie bună de a scrie și a oferit două pase de gol.

►Olimpia: Anca-Trip – Ciul, Fl. Mureșan (cpt.), Heil, Duruș – Onicaș, Sil. Pană(min.67 Villand), R. Rus, Faur(mi. 66 Tudoran), Ludușan(min. 70 Feier)- V. Pop
Rezerve: Șuta – Takacs, Villand, Tudoran, Kanaloș, Bura, Feier
Antrenor: Bogdan Andone

►Sepsi: Niczuly – P. Chiș, I. Ursu, Rz. Damian, Țepeș – Issa, Huiban – Minciună, Jakab, I. Plămadă – Hadnagy (cpt.)
Rezerve: Fejer – Răduțoiu, M. Burlacu, M. Armando, D. Ene, Tanko, Dumbravă
Antrenor: Valentin Suciu

Dani Feier din nou olimpist

De remarcat că la partida de sâmbătă, atacantul sătmărean Daniel Feier a îmrăcat din nou culorile Olimpiei, chiar dacă a început meciul ca rezervă, acesta a fost introdus în minutuș 70 în locul lui Ludușan.

După îndelungi tratavie încă din vară, Feier se pare că a fost convins de staff-ul Olimpiei să semneze din nou cu echipa la care a avut evoluții excelent în urmă cu câțiva ani.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente