vineri, martie 29, 2024
AcasăSportInternationalReal Madrid a câștigat pentru a treia oară Campionatul Mondial al Cluburilor

Real Madrid a câștigat pentru a treia oară Campionatul Mondial al Cluburilor

Real Madrid a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor, desfășurat în Emiratele Arabe Unite, după victoria obținută, sâmbătă, la Abu Dhabi, cu scorul de 1-0, împotriva echipei braziliene Gremio, deținătoarea Copei Libertadores.

 

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Cristiano Ronaldo, în minutul 53, direct dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, pe care tot el o obținuse. A fost al doilea gol înscris de internaționalul portughez la această ediție a Cupei Mondiale a Cluburilor și al șaptelea, în total, Ronaldo fiind golgheterul all-time al competiției.

Real Madrid, care a mai câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor în 2014 și 2016, a egalat-o pe FC Barcelona la numărul de trofee. Cele două mari cluburi spaniole sunt cele mai titrate echipe din această competiție.

De altfel, Zinedine Zidane a devenit primul antrenor din istoria clubului Real Madrid care cucerește cinci trofee într-un an calendaristic. În 2017, Real Madrid a mai câștigat titlul de campioană a Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Supercupa Spaniei. A fost, totodată, al optulea trofeu obținut de Real Madrid, de la numirea lui Zidane pe banca tehnică, în 2016.

 

Zidane a folosit 11-le ideal, echipă pe care a introdus-o și în finala Ligii Campionilor de la Cardiff: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco (L. Vazquez 73′) – Benzema (Bale 80′), Ronaldo.

Gremio: Grohe – Edilson, Geromel, Kannemann, Cortez – Michel (Maicon 85′), Siqueira – Ramiro (Everton 71′), Luan, Fernandinho – Barrios (Jael 63′). Antrenor: Renato Gaucho.

În meciul pentru locul 3, formația mexicană Pachuca, deținătoarea Ligii Campionilor din zona CONCACAF, a învins, sâmbătă, cu scorul de 4-1, Al Jazira, reprezentanta țării gazdă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente