vineri, martie 29, 2024
AcasăSportNationalSteaua salvată de Gnohere și este cu gândul în primăvară

Steaua salvată de Gnohere și este cu gândul în primăvară


Steaua a jucat joi seara din nou în grupele Europa League, de data această jucând în deplasare la Hapoel Beer Sheva în etapa a III-a, echipă neînvinsă deocamdată pe teren prorpiu în acest sezon de Europa și care în sezonul trecut a învins Inter Milan atât în tur cât și în retur. Roș-albaștrii au maxim de puncte după tur și sunt cu un picior în primăvara europeană.

 

Steaua a început bine meciul, în minutul 2 fiind foarte aproape să deschidă scorul, Budescu a primit o pasă foarte bună de la Teixeira, care a executat rapid o lovitură liberă din propria jumătate, după care a șutat din prima, cu stângul, milimetric pe lângă bara din stânga porții. Iar mai apoi în minutul 10 Man, bine lansat pe dreapta, s-a descurcat cu fundașii adverși, a întors la Benzar iar acesta din urmă a centrat foarte bine în fața porții, pe linia careului de 6 metri, dar Tănase n-a ajuns la întâlnire.

 

 

Apoi a urmat o posesie a gazdelor, aceștia reușind și să deschidă scorul, Melikson a trimis în poartă, cu o preluare din prima din interiorul careului, după o lovitură liberă, lateral dreapta executată de Sahar, dar de la margine s-a ridicat fanionul.

 

În minutul 20 Dică a primit o veste teribilă, Benzar a picat jos și acuză dureri, fiind schimbat. Primul verdict, anunțat la pauză, este că Benzar este suspect de ruptură. El a acuzat o durere la cvardriceps.

 

Cu câteva minute înainte de finalul primei reprize, Radi a șutat de la marginea careului de 16 metri, dar mingea l-a lovit în mână pe Ovidiu Popescu în momentul în care acesta din urmă se întorcea cu spatele. Arbitrul a considerat că n-a fost nimic neregulamentar și a lăsat jocul să continue.

 

La pauză așadar s-a intrat cu scor de egalitate alb.

 

 

În repriza a doua tot gazdele au fost cei cu posesia, iar după mai bine de o oră de joc (min. 67) Einbinder, din doar câțiva metri, a reluat pe colțul scurt, dar Niță a avut un reflex uluitor și a respins. Faza a plecat de la Tony, care a centrat foarte bine de pe partea opusă.

Două minute mai târziu, Dică avea să facă ultima schimbare, introducându-l pe Gnohere îl locul căpitanului Tănase care i-a predat banderola lui Bălașa.

 

La doar 22 de secunde de la intrarea sa în teren, Gnohere deschide scorul, faza a plecat de la Teixeira, care a demonstrat că este un fotbalist de clasă, a driblat doi adversar, apoi i-a pasat ”Bizonului”. Atacantul a preluat cu spatele, a pivotat, după care din două atingeri a trimis plasat la colțul lung, în dreapta portarului.

 

Cinci minute mai târziu, Bizonul își trece dubla în cont, cu o lovitură de cap, din interiorul careului, după o centrare de manual realizată de Budescu tocmai din banda dreaptă.

 

Ultimele minute au însemnat asediu la poarta lui Niță, fiind învins în minuutul 88 de Cuenca, fostul jucător al Barcelonei, după o fază fundașii centrali au greșit, iar Enache l-a scăpat din marcaj pe atacantul celor de la Beer Sheva.

 

La următorul atac, Hapoel putea primi penalty, la hențul lui Planic. Olandezul Kevin Blom a lăsat jocul să continue și FCSB a câștigat cu 2 -1.

 

Hapoel: Goresh – Bitton, Taha, H. Elhamed, Korhut – Broun, Ogu, Einbinder – Melikson, Ben Sahar, Tony

Rezerve: Navon – Radi, Barda, Ohana, Cuenca, Elo, Pekhart
Antrenor: Barak Bakhar

FCSB: Fl. Niță – R. Benzar (min. 25 Enache), Planic, M. Bălașa, Momcilovic – Nedelcu, Ov. Popescu – D. Man (min.58 Fl. Coman), Budescu, Teixeira – Fl. Tănase (min. 69 Gnohere)

Rezerve: A. Vlad – I. Larie, L. Filip, Gnohere, Morais, Fl. Coman, Enache
Antrenor: Nicolae Dică

Gnohere a recunoscut că s-a supărat pentru că nu a fost titular

„A fost un meci important pentru noi, dar cel mai important este că am obținut cele trei puncte. Antrenorul mi-a explicat tactica din această partidă, m-am supărat puțin, dar a fost alegerea lui. Eu trebuie să demonstrez la fiecare antrenament că merit să joc și trebuie să mă supun alegerilor lui. În teren intră doar 11 jucători, nu contează ce gândesc eu sau ce mă deranjează. Nu mai contează nimic acum. Îmi doresc acum să mergem cât mai departe în Europa League. Am și un mesaj pentru domnul Becali: <<Mulțumesc, patroane!>>” , a declarat Gnohere pentru Telekom Sport.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente