joi, martie 28, 2024
AcasăSportLocalUna caldă, alta rece pentru Olimpia

Una caldă, alta rece pentru Olimpia

Sâmbătă, 28 octombrie 2017, Olimpia Satu Mare a jucat în deplasare la Luceafărul Oradea echipa aflată pe ultima poziție înaintea acestei etape și care nu mai câștigase de șapte meciuri în Liga a II-a. Echipa antreanta de Zoli Ritli a pierdut cu scorul de 2 la 1, asta după ce la pauză sătmărenii conduceau cu 1 la 0 prin golul marcat de golgheterul echipei, Vasile Pop.

 

Fotbaliștii de la Luceafărul au spart ghinionul și, sâmbătă, au obținut cea de-a doua victorie din actualul sezon al Ligii a 2-a. Bihorenii au primit, la stadionul Luceafărul din Sânmartin, replica echipei sătmărene Olimpia, pe care au învins-o cu scorul de 2-1, la capătul unui joc bun, în special în repriza a doua. Partida a contat pentru runda a 14-a a competiției, iar jocul a consemnat dominarea formației gazdă. Cu toate acestea însă, în prima repriză cei care au marcat au fost oaspeții, la singura fază de poartă avută, în minutul 34, prin Vasile Pop, după ce acesta a scăpat pe contraatac. În repriza a doua, „luceferii” au început însă foarte bine: au egalat în minutul 48, prin Antohi, iar în minutul 61 au înscris golul victoriei, prin atacantul Vlad Rusu.

Prima acțiune a jocului a aparținut tot bihorenilor. În minutul 12, Bedea a șutat peste poartă, de la marginea careului mare. Apoi, în minutul 32, Al. Dulca a șutat din interiorul careului, dar a reținut portarul Olimpiei, Muntean.

 

Contrar cursului jocului, în minutul 34, oaspeții au deschis scorul, după ce Vasile Pop a pătruns spre poartă, pe dreapta, a ajuns la colțul careului mic și a marchat cu un șut la colțul scurt, pe jos, pe lângă portar.

 

În partea a doua, bihorenii au început foarte bine și la doar trei minute de la reluare, au reușit să egaleze. Andrei Antohi a reluat spectaculos, fără preluare, o centrare venită de pe dreapta, iar mingea s-a oprit în colțul lung al porții oaspeților.

 

 

Atacurile gazdelor au continuat, iar în minutul 50, bihorenii au beneficiat de o lovitură de colț. A respins apărarea din Satu Mare, dar numai până la Ban, care a șutat violent, însă în blocaj. În cele din urmă, atacurile în valuri ale bihorenilor au dat rezultat și în minutul 61, după o nouă lovitură de la colț, care a fost executată de Trif, mingea a ajuns în careu, de unde a fost respinsă de fundașii Olimpiei, dar până la Vlad Rusu, care, de la 11 metri de poartă, a preluat, s-a întoars și a marcat cu un șut plasat, pe jos, în colțul lung.

 

Deși după primirea golului doi, Olimpia a mai echilibrat jocul, acțiunile de poartă s-a consemnat tot în careul oaspeților. Astfel, în mintul 73, Vlad Rusu a scăpat singur în suprafața de pedeapsă, a căzut în contactul cu portarul, a cerut penalty, dar arbitrul Cristian Codrea din Baia Mare i-a acordat cartonaș galben, pentru simulare.

 

Ultima ocazie de poartă s-a consemnat în minutul 77, când Țegle a șutat bine de la 20 de metri, lângă bară, dar portarul sătmărenilor, Muntean a salvat. Jocul s-a terminat apoi cu victoria Luceafărului, cu 2-1, o victorie sărbătorită de componenții echipei și aplaudată de publicul spectator bihorean. Astfel, Luceafărul a câștigat din nou, după opt meciuri în care a avut doar înfrângeri și egaluri.

 

„Sunt fericit de cele trei puncte și până la urmă asta a contat în economia jocului, chiar dacă am avut și avem în continuare probleme de efectiv, fiind nevoit să improvizez la acest meci cu Balea fundaș central, pentru că Ciobanu în timpul săptămânii a făcut o ușoară contractură, n-am vrut să risc și totul a culminat ieri la antrenament, la fazele fixe pe care le-am exersat, Feher a făcut o entorsă de gradul II, dar sperăm să-l recuperăm cât mai repede. Deci, practic am pregătit meciul toată săptămâna cu o formație și în ultimul moment am schimbat, n-a fost ușor, dar cel mai important e că băieții și-au dorit cele trei puncte. Meritam, după ultimele partide pe care le-am disputat în campionat, să vină și această victorie”, a declarat, citat de Bihoreanul, la finalul jocului, antrenorul principal al Luceafărului, Cristian Dulca.

 

 

 

Luceafărul Oradea:G. Gakos – Bedea, Balea, A. Mutu, Trif – Chiș-Toie (Dragu 90′), Țegle (cpt.) – Antohi, Al. Dulca (Codoban 63′), Ban (Cuc 90+2′) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Gudea – D.Ciobanu, Tînc
Antrenor: Cristian Dulca

 

Olimpia Satu Mare:Fl. Muntean – Duruș, Hlinca, Cr. Munteanu, Brata (cpt.) – Villand, D. Muntean – Jurj (D. Vincze 87′), Vas. Pop (Fl. Achim 64′), Miholca (Chitaș 64′) – Lusamba
Rezerve neutilizate: Șuta – Nemeș, Cocian, Szasz
Antrenor: Zoltan Ritli

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente