joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportLocalVictoria Olimpia în meciul cu Metaloglobus

Victoria Olimpia în meciul cu Metaloglobus

Sâmbătă, 2 decembrie 2017, Olimpia a primit vizita celor de la Metaloglobus București într-o partidă ce avea să fie decivisă pentru formația sătmăreană, aflată acum la grele încercări, în pragul dezafilierii. În conferința de miercuri seară au fost prezenți președintele Istvan Merkli, antrenorul Zoltan Ritli, directorul sportiv Daniel Pașca, contabilul Cosmin Miclăuș și căpitanul Florin Mureșan, a arătat clar că clubul sătmărean este în agonie.Salvarea clubului sătmărean al purtea veni de la omul de afaceri Vasile Bud, însă discuțiile sunt pentru moment blocate.

 

De menționat că antrenorul Zoltan Ritli nu se poate baza pe Hlinca și Miholca, jucători care au refuzat să se prezinte la meci, din pricina problemelor financiare de la echipă. Cei doi au absentat și de la antrenamentele din ultima săptămână. Achim și Duruș au absentat și ei la antrenamentele de luni, marți și miercuri, dar sunt prezenți la joc.

 

Contrar situației financiare ale clubului, jucătorii au început foarte bine partida, iar în minutul 3 Dumitru Muntean șutează din demi-vole, de la 16 metri, iar Geantă reține în doi timpi.

 

În minutul 21 Vasile Pop are o acțiune individuală, pe partea dreaptă, îi centrează în spate lui Dumitru Muntean, care de la 13-14 metri marchează cu latul, la vinclul colțului scurt al porții lui Geantă.

 

Ultimele minute ale prime reprise le-a aparținut în totalitate oaspeților, în minutul 37 oaspeții trimit primul șut pe spațiul porții, Ghenovici trimițând o minge de la 18 metri, dar Șuta reține de lângă bară. În minutul 41 un  șut violent al lui Răileanu, din 16 metri, Șuta se “arcuiește” și respinge peste transversală.  Din cornerul rezultat, Caramalău poate să marcheze, dar mingea trimisă de el, cu capul din 6 metri, trece la o palmă de stâlpul din stânga porții sătmărene.

 

Repriza se încheie cu o nouă ocazie uriașă pentru oaspeți. Răileanu trimite cu capul de la 6 metri, iar Șuta are un reflex salvator și menține scorul de 1-0.

 

Repriza a doua a fost începută mai bine de oaspeți, care au dominat jocul și-au creat ocazii, în vreme ce sătmărenii nu au mai pus probleme la poarta bucureștenilor.

 

În minutul 60 o torpilă a  lui Ghenovici de la 20 de metri este scoasă de Șuta în corner.

 

În minutul 70 Olimpia pune din nou pericol la poarta adversă, Munteanu execută o lovitură liberă de la 17 metri, în bara porții lui Geantă.

 

Două minute mai târziu Vasile Pop, pe contraatac șutează din 10 metri în portar.

 

Cu 12 minute înainte de final,  Șuta le mai interzice o dată golul oaspeților, la șutul puternic al lui Asanache, de la 10-12 metri. În minutul 85 o nouă intervenție salvatoare pentru portarul sătmărean,  Șuta, omul meciului, este din nou salvator și reține pe linie șutul lui Ghenovici.

 

În minutul 90 un contraac al Olimpiei, Lusamba centrează pentru Sergiu Jurj, care marchează de la 4 metri și stabilește scorul finalul, Olimpia Satu Mare 2 – 0 Metaloglobus București.

 

Olimpia: Șuta – Szasz, Cubaș, Bura (min. 64 Jurj), Villand, Lusamba (min. 90+1 Rus), Brata, D. Muntean, V. Pop (cpt.) (min.85  Achim), Cr. Munteanu, Duruș
Rezerve: Fl. Muntean – L. Vincze, Fl. Achim, R. Rus, Jurj, Nemeș, Cocian
Antrenor: Zoltan Ritli

Metaloglobus: Rob. Geantă – Robu, Mitroi (cpt.), Caramalău, Răileanu, Ghenovici, Sava, St. Niculae, Vl. Vlad, Nsukami
Rezerve: M. Nedelcu – Negotei, G. Coman, Fl. Iordache, R. Gheorghe, A. Marian, Șt. Stângă
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente