sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSportLocalVictorie obținută de Olimpia tot prin jucători sătmăreni

Victorie obținută de Olimpia tot prin jucători sătmăreni

Miercuri cu începere de la ora 18 Olimpia a jucat acasă împotriva celor de la AFC HERMANNSTADT într-o partidă ce a contat pentru etapa a 4-a din liga a II-a. Cu Vasile Pop titular și declarat la final omul meciului, toate acestea după ce s-au auzit zvonuri cum că Tibi Selymes, antrenorul galben-albaștrilor, ar dori să se despartă de el pentru a face loc altor jucători străini, echipa locală a obținut cea de-a două victorie din acest sezon.

 

Jocul a început puțin timid de ambele părți, cu Olimpia parcă puțin mai tupeistă în banda dreaptă, unde mai vechii echipei, Duruș, Romario Rus și Vasile Pop fiind activi. Cu toate că banda dreapta a fost cea activă, prima ocazie a venit de la mijlocașul stângă, Ciprian Brata, cel care a șutat bine de la peste 20 de metri, punându-i pericol lui Căbuz, portarul oaspeților, care a reușit în cele din urmă să respingă mingea.

 

 

Peste doar câteva minute, o acțiune în banda dreapta a Olimpiei, Vasile Pop centrează perfect în careu, mingea ajunge la Ciprian Brata, care a fost blocat în două rânduri, iar mai apoi a fost faultat în careu și arbitrul partidei a dictat penalty. Vasile Pop a fost cel care a transformat penalty-ul, deși portarul ghicise colțul.

 

După gol, Olimpia și-a lăsat adversară să aibă posesia, aceștia creindu-și două ocazii de gol, însă fără a pune în pericol adevărat poarta adversă.

 

Lusamba profită de un carambol în urma căruia mingea a ajuns la el, scapă spre poartă, însă este ajuns din urmă de fundașii de la Hermannstadt. Atacantul a reușit să obțină doar un corner.

 

 

În minutele de prelungiri ale primei reprize, marcatorul primului gol, Vasile Pop, are din nou o incursiune în banda dreaptă, driblează fundașii adverși, mai apoi îl găsește perfect pe Ciprian Brata cu o pasă peste apărare, acesta intră în careu, șutează plasat și majorează avantajul echipei sale.

 

În a doua repriză Olimpia a redus motoarele și și-a lăsat adversara să fie periculoasă. Mai întâi Necșulescu lovește bara cu o lovitură de capul, după o lovitură de colț executată de Lupu.

 

Apoi cu 15 minute înainte de final, Căpitanul Tătar ia o acțiune pe cont propriu, trece de doi adversari, centrează bine în careu, la 14 metri, pentru Lupu. Acesta trage puternic, pe jos, dar portarul Olimpiei, Florin Muntean, a reținut.

 

Pe finalul jocului Olimpia, prin aceași Vasile Pop și Ciprian Brata, care cel mai probabil au fost oamenii meciului, putea să mai marcheze. Printre cele mai periculoase acțiuni au fost mai întâi o lovitură liberă de la 25 lateral dreapta, executată aproape perfect de Ciprian Brata, mingea trecând foarte aproape de poartă, iar mai apoi din marginea careului Vasile Pop șutează puternic la vinclu, dar portarul Căbuz a reușit să rețină mingea.

 

 

►Olimpia: Fl. Muntean – Duruș, Fl. Mureșan (cpt.), Hlinca, Copaci – R. Rus, Ayoub(min.46 Lukacs) – V. Pop, Miholca (min. 90 Sasz), Brata(min. 85 Bura) – Lusamba
Rezerve: Șuta – Bura, Cocean, Sasz, Ben Khalifa, Jurj, D. Lukacs
Antrenor: Tibor Selymes

 

►AFC Hermannstadt: Căbuz – Tătar (cpt.), Ct. Pîrvulescu, I. Stoica, Pamfile – Dumitriu, Necșulescu, Al. Neacșa, Bg. Rusu – Monea, Ad. Cîrstean
Rezerve: Moldovan – Cristiu, I. Popa, Șt. Blănaru, R. Crișan, S. Lupu, Boboc
Antrenor: Alexandru Pelici

 

Se pare că cu toate achizițile făcute de Tibor Selymes și Attila Karjda, Olimpia a obținut victorie tot prin jucători locali, dovadă că nu e nevoie să aducem stranieri, ci doar să le oferim incredere jucătorilor noștrii.

 

 

Crainicul stadionul a anunțat că la meci au fost prezente în jur de 800 de persoane care au plătit bilet, iar din banii adunați din vânzarea biletelor conducerea echipei va achiziționa o tabelă electronică.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente